سه شنبه هشتم فروردین 1396
  • 19 آذر 1395 ساعت : 14:34
  • دسته‌بندی: دزفول
  • کد خبر: 1037
  • تعداد بازدید: 1610

غذای محلی،قلیه دزفولی


قلیه یکی از غذاهای بسیار سنتی و اصیل دزفول است.در قدیم پخت این غذا به عهده تنور بود وبا گذشت زمان چراغ سه فیتیله نفتی جایگزین تنور شد.
غذای محلی،قلیه دزفولی

قلیه یکی از غذاهای بسیار سنتی و اصیل دزفول است.در قدیم پخت این غذا به عهده تنور بود وبا گذشت زمان چراغ سه فیتیله نفتی جایگزین تنور شد.امروزه پخت این غذا را اگر به عهده ارام پز بذاریم واقعا نتیجه کارمون عالی میشه.

مواد لازم برای چهار نفر

گوشت پر چربی و بدون استخوان ۲۰۰گرم

نخود لپه شده۲۰۰گرم

برنج یک چهارم پیمانه

بلغور گندم یک چهارم پیمانه

لوبیا چشم بلبلی یک چهارم پیمانه

پیاز متوسط دو عدد سیر نصف بوته

الو سیاه درشت نصف پیمانه

برگه زردالو نصف پیمانه

رب انار به میزان کافی

شکر نصف پیمانه

سیر وپیاز را ریز خرد میکنیم. تمام مواد را به جز رب انار و شکر را درون دیگ ارام پز یا قابلمه قرار میدهیم.سیر و پیازو کمی نمک را بر روی مواد میریزیم.اب را به مواد اضافه میکنیم به طوری که روی مواد را اب بگیرد ودر طول طبخ غذا نیازی به اضافه کردن اب نداشته باشد.شعله گاز یا درجه حرارت ارام پز را زیاد میکنیم تا اب به جوش بیاید.تا شروع جوش امدن غذا نباید درب دیگ یا قابلمه را گذاشت چون در غیر این صورت غذای ما به علت داشتن بلغور و برنج سر ریز میشود.بعد از به جوش امدن غذا درب قابلمه را گذاشته وشعله گاز یا حرارت ارارام پز را کم کرده و میگذاریم به مدت سه چهار ساعت به ارامی بپزد.هنگامی که مواد کاملا پخته شدند انها را با گوشت کوب کاملا میکوبیم تا نرم شود.سپس مجداا ان را روی حرارت قرار میدیم.رب انار و شکر را اضافه میکنیم در این مرحله بر خلاف مرحله قبل باید غذا را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد.پس از ده الی پانزده دقیقه گاز یا ارام پز را خاموش کرده وغذا را در ظرفهای مورد نظرمان سرو میکنیم وبا روغن داغ و پونه تزیین میکنیم.

نکته مهم :بعد از به جوش امدن غذا نباید ان را هم بزنیم چون در صورت هم زدن غذا ته میگیرد.در صورت نیاز به اب در طی زمان پخت غذا حتما باید از اب جوش استفاده شود.




درباره نویسنده

نظرات

  • منتشر شده ‌: 0
  • در انتظار تایید: 0

نظر خود را اینجا وارد نمایید

آدرس رایانامه شما منتشر نمی شود